Menü

4 Eylül 2011 Pazar

Dolaptan Gururla Çıkmış Gay Ünlüler

İngilizce'deki "coming out of closet" terimini hepimiz biliyoruzdur. Bilmeyenler için şu anlama geliyor: gay bireylerin çevresindeki insanlara gay olduğunu açıklaması ve bir daha bunu gizleme gereği duymamaları. Kelime anlamı olarak ise dolaptan çıkma anlamına geliyor. Yani gizli eşcinsellerin hepsi bir dolabın içinde ve hala Narnia'ya bile ulaşamamış durumdalar. Yazık !

Malum eşcinsel demek sanat, eğlence, zevk, moda ve popüler kültüre bugün yön veren daha birçok şey demek olduğu için, ünlüler camiasında eşcinsellere rastlamak hiç de şaşırtıcı değil. Belki şaşırtıcı olan uzun süre gizli kalanların sanki hepimizin gay radarı (gaydar) bozulmuş gibi birden bire ortaya çıkıp "Heey ben eşcinselim. Nası da yedim sizi onca yıl" demesi. Tabi başta gururla eşcinselim diyen ünlüler de yok değil az olsa da. Tabi ki Türk ünlülerden bahsetmiyoruz burda bunu da not düşelim.
Şimdi bu ünlülerden bir kaçına bakalım:

Chris Colfer
Ah Chris! Herhalde günümüzün en mütevazi, en komik ve en tatlı eşcinsel ünlüsü Chris Colfer'dır.Daha 19 yaşındayken birdenbire dünyanın en ünlü aktörlerinden biri olma şansına erişmiş biri. Buna şans demek aslında doğru değil çünkü Chris, Glee'yi izleyenler bilir o kadar iyi bir oyuncu ki 2011 Golden Globe ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Bu kadar genç yaşta bu denli prestijli bir ödül kazanmak herkesin yapabileceği birşey değil hadi heteroseksüelleri geçtim. Birden bire gelen üne rağmen Chris Colfer hala ilk günkü gibi temiz ve mütevazi kalmayı başardı (Justin Bieber'ın aksine). Hiçbir zaman da eşcinsel olduğunu gizlemeden ilk sorulduğu anda gerçeği söylerek tüm dünyaya out olmuş oldu (Justin Bieber'ın aksine). Chris aynı zamanda okuldayken bullying kurbanlarından biriymiş eşcinselliği yüzünden. Oldukça ince bir sesi olması da bu durumu hiç kolaylaştırmamış. En azından mükümmel bir şekilde yorumladığı şarkılarda uzun ses aralıkları kullanmasına faydası olmuş. Hala Glee'de oyunculuğa devam eden Chris, artık yeni projelerle de karşımıza çıkmaya başlıyor. Yapımcılığını kendinin üstlendiği Struct By Lightning 2012'de görücüye çıkıcak. Chris aynı zamanda Times derginin 2011 yılı En Etki Sahibi İnsanlar listesinde de yer almayı başardı. Özellikle genç eşcinsellere çok güzel bir örnek olarak hayatımızda yer aldı Colfer. Bir grup bear (kıllı şişman ya da kaslı eşcinsel erkeklere verilen isim) arkadaşın arasında kaldığı bu resimde de yine inanılmaz bir oyunculuk görebiliyoruz. Seni seviyoruz Chris !

Ellen DeGeneres
Ah Ellen! Lezbiyenlere farklı bir bakış açısı kazanmamı sağlayan kişidir. Sebebi de tanıştığım tüm lezbiyenler pek bir agresif ve beni dövmeye çalışan abi tiplerinde olmalarıdır. Ellen ise öte yandan bir o kadar da komiktir erkeksi olmasının yanında. Sunduğu ve ülkemizde de (hala gösteriliyor mu bilmiyorum) kanal e2'de gösterilen The Ellen DeGeneres Show'da birbirinden ünlü konuklar ağırlayarak, üst üste yaptığı espriler ve hazırladığı skeçlerle gülmekten bizi yere yatırır. Daha önceki bloglarımdan birinde de paylaştığım gibi Portia de Rossi ile baya ses getiren bir şekilde evlenmişlerdi. Ellen da Chris gibi medyada en iyi gay modellerden biri olması nedeniyle herkesin takdirini topluyor. Eşcinsellerin de heteroseksüeller gibi aile kurabileceklerini ispatlayarak birçok kişinin fikrini değiştirdiğine eminim. Programını izleyen binlerce kişinin bu kadar tatlı bir kadını görüp de hala homofobik olmasının imkanı yok. Ellen kariyerine dolapta başlasa da , 1997'de çıktığı The Oprah Winfrey Show'da out olmuştu ve Oprah'nın programı bundan sonra birçok ünlünün out olma mekanı olarak ün kazandı. Ellen aynı zamanda programında sürekli eşcinsellerle ilgili olaylara, bullying sorunlarına ve daha birçok eşcinsellerle bağlantılı haberlere yer vererek insanları eğitmeyi ve bilinçlendirmeyi de ihmal etmiyor. Bize de bir Ellen lazım! Ben Gülse Birsel ilk çıktığında "ahanda bizim Ellen'ımız" diye sevinmiştim ama fos çıktı...

Ricky Martin
Ah Ricky! Adam tapılası bir parça. Çocukluğumda ilk gördüğüm andan beri "bu adam gay" dediğim Ricky Martin'in Ağustos 2008'de ikiz bebek sahibi olduktan sonra out olmasına tabiki şaşırmamıştım. Onca genç kızın "amaaaa" şeklinde üzülmesine de içten içe kıskıs güldüğümü de itiraf etmem gerek sanırım. Ricky Martin'i "Ah" yapan nokta ise out olduktan sonra kendini eşcinsellerle ilgili projelere adaması ve gökkuşağı bayrağımızı gururla taşıması. Resimde de görüldüğü gibi ikizleriyle pek de mutlu mesut bir aile olmuşlar. Yakında onlara güzel bir baba da bulur al sana aile işte. Ricky kısa süre önce Türkiye'de konser verdi ve burayı çok sevdiğini belirlerek tekrar seve seve geleceğini söyledi. Tabi medyada adamın gay olduğuna dair inatla hiçbir haber olmaması da beni uzun süre güldürdü. Hatta bazı aşırı ucuz magazin programları Ricky Martin'i hala "kızların sevgilisi" olarak sunduğunda ise kulaklarıma inanamamıştım. İkizlere takke diyorum bu resmin bana verdiği gazla başka da bişe demiyorum. Adam tapılası!

Tamam bu kadar ünlü yeter zaten çok fazla var say say bitmez. İsim olarak geçelim çok duyulanları siz de okurken sıkılmayın : George Michael, Elton John, Ian McKellen, Neil Patrick Harris, George Takai, Sean Hayes, Lance Bass.... Darısı bizimkilerin başına. Saymiyim şimdi burda başım belaya girmesin. Ya da onlarınki!

7 yorum:

  1. yaziyi okurkenki tek dusuncemi zaten sonuna yazmissin. Darisi bizimkilerin basina!

    YanıtlaSil
  2. zachary'i unutmuşsun anne

    YanıtlaSil
  3. Neil Patrick Harris'te olmalıydı bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda en altta yazmıştım ama "top three" olarak yer alamadı :P

      Sil
  4. ve Darren Criss, Tom Cruise, Jude Law ve ayrıca David Beckham pek yakında açıklarlar. Ricky Martin'in gey olduğunu 13 yaşındayken farketmiştim, gizli bir eşcinsel olarak hiç yanılmam.

    YanıtlaSil