Menü

11 Aralık 2011 Pazar

Dünya Dünya Olalı Böyle Konuşma Görmedi !

Yazıyı okumadan önce Amerika hayranlığı ya da düşmanlığını bir kenara bırakın. Çünkü nadiren olsa da bir ülke kendi menfaatleri için değil ezilen insanlar ve eşitlik için konuşuyor! Bunu yapanın Amerika olması biraz şüphe uyandırıcı olsa da konuşmanın hepsini (~30 dk.) dinledikten sonra oldukça ikna olabilirsiniz. Ben oldum çünkü şans eseri evde zap yaparken (!) canlı yayına denk geldim ve kaptırdım gittim. Konuşmanın sonunda oldukça etkilenmiş bir şekilde buldum kendimi ve paylaşiyim paylaştiriyim dedim. Evet konuşmanın detaylarına gelecek olursak :

Bildiğiniz gibi özellikle İslam ile yönetilen ülkelerde eşcinsel olmak yasal olarak suç. Cezası idamdan tutun da işkenceye ve hapis cezasına kadar değişebiliyor. Ne şanslıyız ki bizde böyle yasalar yok (henüz!). Hani beterin beteri var derler ya işte ondan. 2005 yazında İran'da 2 tane 18 yaşından küçük genç 13 yaşında bir çocuğa tecavüz etmekten suçlu bulunup idam edildiler. Ama işin aslı eşcinsel oldukları için idam edilmeleriydi. Ne yazık ki tüm dünya buna seyirci kalmak zorunda kaldı. Daha birçok islam ülkesinde eşcinsel olmak cezalandırılıyor. Bugün bazı ülkeler eşcinsel evlilikleri aşıp artık tamamen eşit hakları konuşurken neden hala islam ülkeleri olduğu yerde sayıyor?

Bunun sebebi oldukça basit: eşcinsel olmayı tamamen hastalık/günah/yasak olarak görmek işi çıkmaza sokuyor. Bilim artık eşcinselliğin doğuştan olduğunu ispatlamak üzere ama gelin görün ki doktora gidip tedavilerini olan bu ülkeler iş eşcinsellere gelince bilimi yok sayıyorlar. Ne acıdır ki insanlar ellerinde olmayan bir durumdan ötürü idam ediliyor ya da hapislerde işkence görüyor.

Söz konusu eşcinseller olunca her ülkenin kirli bir çamaşırı vardır. Bugün en LGBT hakları koruyusu olan ülkelerden olan İspanya, Kral Franco döneminde eşcinsel bireylere işkence ediyordu. Aynı şekilde Almanya'da Hitler döneminde işkenceye ve katliama maruz kalan insanlar sadece yahudiler değildi. Tahmin edin toplumdaki başka hangi grup direk olarak hedef alınmıştı : Eşcinseller.

Fakat önemli olan bu ülkelerin geçmişlerinden utanması ve ilerleme kaydedip şu an bulundukları konuma gelmeleri. Fakat islam ülkeleri utanmayı bırakın seramoni halinde eşcinselleri idam edip bir de üstüne gurur duyuyorlar. İnsan öldürmek ne zamandan beri Allah (Tanrı, Buda her ne diyorsanız)'a hizmet etmekten sayılıyor ?

İşte bu içler acısı insan hakları ihlalini artık bir ülke görmezden gelemedi ve Birleşmiş Milletler toplantısında 30 dakikalık bir konuşma yaptı. Hillary Clinton ülkesi adına bu yapılan ihlalin zamanında yapılan işkenceler ve katliamlardan hiçbir farkı olmadığını tüm dünyaya anlattı. Konuşmada özellikle eşcinselliğin yasal olarak suç kabul edildiği ülkelere göndermeler yaptı ve eşcinselliğin "batı yaşam tarzı" olmadığını ve eşcinsel bireylerin her toplum ve ülkede ırktan, dinden ve dilden bağımsız olarak doğduklarını söyledi. Konuşan ülke Amerika olunca tüm ülkeler artık direk olarak bu konuşmayı duymuş oldular ve bu ihlal resmi olarak dile getirilmiş oldu.

Tüm konuşmayı ülkenin kendi resmi sitesinden hem yazılı hem video olarak bulabilirsiniz. 30 dakika diyip yarılmayın ve izleyin. Bazen hepimizin bildiği ama birinin söze getirdiğinde ciddiyetini anladığımız şeyler vardır ya işte bu konuşmada size aynı şekilde bu ihlalin aslında ne kadar zamandır ne çok insana zarar verdiğini anlatıcak.

Hillary Clinton Birleşmiş Milletler Konuşması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder