Menü

15 Mayıs 2012 Salı

Heteroseksüellerin Dünyasından LGBT

LGBT iseniz karşılaşacağınız en büyük problem heteroseksüel dünyadır. Sebebi ise heteroseksüellerdeki LGBT eğitimi eksikliğidir. Gay bir birey olarak 2 tane çevrem var diyebilirim. Bir tanesi bana sanki sahte bir insanmışım gibi hissetiren, ara sıra homofobik şakalar içeren ve kimseye gay olduğumu söylemediğim (eminim birkaçının tahmini vardır) heteroseksüel arkadaşlarımdan oluşan çevrem. Diğeri ise benim, sevgilimin, onun ailesinin ve LGBT arkadaşlarımdan oluşan ve hayatımı değiştirmiş ve beni mutluluğa ulaştırmış 2. çevremdir. 2 çevre sorunu LGBT bireylerin birçoğunda vardır özellikle nispeten heteroseksüel gibi görünebilenlerde. Peki neden tampon bir çevre oluşturmak zorundayız ? Gelin inceleyelim.
Heteroseksüel dünyasında genellikle herşey flört ve çiftleşme üzerine kuruludur. Bir partiye gidersiniz farkettiğiniz ilk şey herkesin birbirine potensiyel sevgili gözüyle baktığıdır. Hatta yeni bir kulüp, arkadaş grubu ya da ortama girdiğinizde de tüm bekar (bazen evli ya da sevgilisi olan) heteroseksüeller şeker çuvalına düşmüş çocuk gibi salya akıtır. Özetle bu çevrenin tüm dinamikleri  bazıları itiraf etmese de cinsel arzular tarafından belirlenir. Bu yüzdendir ki genellikle tüm sekreterler, hostesler, sizi zırt pırt arayan "merhaba bilmem kim bey, 1 saniyeniz var mı?" işini yapan garip insanlar kadınken; patronlar, politikacılar ve bu gibi insanları yönetmek ve etkilemek üzerine kurulu meslekler erkeklerden oluşur.

Gay bir kişinin heteroseksüel bir erkek arkadaşına açılması demek dolayısıyla heteroseksüel arkadaşı için ona ilgi duyabilecek potensiyel başka bir cinsin oluşması anlamına geliyor. Bu da hayatında bu hissi daha önce hiç yaşamamış ve tecrübe etmemiş heteroseksüel erkeğimizi korkuya bazen de saldırganlığa itiyor. Genellikle tüm heteroseksüel erkekler, gay arkadaşlarının ya da diğer gaylerin onlara "tecavüz" etmek istediği ya da sürekli onları etkileyerek yatağa götürmek istediği bir hayal dünyasında yaşamaktadır. Şu bir gerçek ki, önceki bir yazımda yazdığım gibi heteroseksüel erkekler genellikle feminenlik barındırmadıkları için gaylere çekici gelir. Fakat bu demek değildir ki herhangi bir heteroseksüel erkek bir gay için potensiyel sevgilidir. Tecavüz oranına bakılırsa gay tecavüzler heteroseksüel tecavüzlere göre çok komik bir rakam olarak kalmaktadır. Kısaca sevgili heteroseksüel arkadaşım, kendini birşey sanma, hem kokuyorsun, hem deli gibi futbol magandasısısın, hem denilen birşeyi hemen anlamıyorsun napiyim ben seni senle ömür mü geçer! Tabi genelleme yapmak saçma olur ama benim çevremde en çok homofobi barındıran erkekler genelde o kategoriye girmektedir.

Peki nerden geliyor bu korku? Çünkü henüz daha çocukken, cinsel kimliğimizin oluşması aşamasında toplumun bize pompaladığı heteroseksüel dünya bu korkuyu yaratmakta. Öyle ki eğer çocukken eşcinsellik konuşulur birşey olsa ve lisedeki heteroseksüel erkeklerin sınıflarında ya da çevrelerinde gay arkadaşları olsa bu korku asla saçma bir tabana dayanarak oluşmaz (olabilecek gerçek tecavüz vakalarını dışarıda bırakıyorum). Hani olmaz da eğer bu yazıyı okuyan heteroseksüel bir erkekse, ona tavsiyem ileri geri arkadaş ortamında homofobik espriler yapmak yerine arkadaşları LGBT'yi aşağılayacak birşey söylediğinde onları korursa, eminim ki gay arkadaşları hiç sıkıntı yaşamadan ona açılırlar ve tecrübe edeceği gibi herhangi bir arkadaştan hiçbir eksik yanı ve farkı olmaz. Hatta sana nasıl o iğrenç spor ayakkabını atıp yerine güzel ve modaya uygun birşeyler alabileceğin konusunda faydası bile olabilir!

Gelin görün ki heteroseksüel erkekler lezbiyenlere aynı tepkiyi göstermezler çünkü gaylere attıkları iftirayı genelde kendileri yapar ve lezbiyen bir kızla birlikte grup seks yapma fantazisine kadar giden garip bir dünyaya dalarlar. Zaten heteroseksüel bir erkeğin istediği erkeksi ve onun erkek taraflarını anlayan bir kız olduğu için, lezbiyenler genelde heteroseksüel erkekler için bulunmaz hint kumaşıdır. Bu da yine inanılmaz seksist bir dünyanın bize sunduğu başka bir saçmalık olarak karşımıza çıkıyor.

Özetle keşke barda otururken yanımıza bize içki ısmarlamak için gelebilecek kişinin herhangi bir cinsiyetten olabileceği düşüncesi bize genetik olarak miras kalsaymış. Böylece saçma sapan bir tepki gösterme yerine, "teşekkürler ben eşcinselim/heteroseksüel/aseksüelim/şuseksüelim/buseksüelim" diyerek hem kendimizi salak durumuna düşürmemiş hem de karşıdaki kişiye gereksiz yere hakaret etmemiş olurduk. Biz yaşayamadık o dünyada umarım bizim çocuklarımızın çocuklarının torunlarının ...... yaşar. (küresel ısınmadan soyumuz tükenmezse!)

2 yorum:

  1. bazı aklı evvellere yorum yapılacak bir zemin oluşmuş şöyle ki

    "soyumuz küresel ısınmadan değil ama eşcinsellikten tükenecek"*

    lol

    bunun içerisinde nasıl bir bastırılmışlık yatıyor enine boyuna incelemek gerekir :)

    *el cevap: böyle düşünen şahıs merak etme sen bu yorumu yapabildiğine göre ve soyunu üretme şansın olduğuna göre hiç durma çalışmalara tam gaz devam et sonuç olarak hepimiz de 1 Adem ve Havva'dan olmadık mı senin neyin eksik :D

    YanıtlaSil
  2. Hani bahsetmişsin benim iki çevrem var diye. Ben de ilk çevreden fazlasıyla var, hepsi yalnızlıktan çekinilerek kurulmuş dostluklar ve eğer bu bir oyunsa ben onların arasında her zaman en iyi oyuncu oldum. Hayat gerçekten berbat. Tüm o çarpık dişli, nefesleri kokan, saçları daha şimdiden dökülmeye başlamış ve günlerce yıkanmadan gezen o insanlar bir gayle dalga geçince sessiz kalmak. Onlara eğriyi, doğruyu sana gay demelerinden çekinerek anlatamamak ve en acısı tüm o kalabalığın içinde yorulmak! Ve ben hep o senin sahip olduğun ikinci hayatın hayaliyle yaşıyorum. Sahneden inmek ve insanlara dürüst olmak en büyük arzum.

    YanıtlaSil